Autorijden is duur. Denk maar aan de aanschaf van de auto, het onderhoud, de verzekeringen, de wegenbelasting en natuurlijk de benzine. Maar ondanks al die dure kosten hebben miljoenen Nederlanders een auto voor de deur staan. Want een auto is handig, praktisch en hij geeft je vrijheid. Want laten we eerlijk zijn: het scheelt veel tijd als je even snel van A naar B kan rijden. Toch staan er ook veel auto’s dagenlang ongebruikt op hun parkeerplek in de straat. Hun eigenaren hebben maar een paar uur per week een auto nodig of maar een uurtje per dag. Zo’n ongebruikte auto neemt veel kostbare straatruimte in, maar hij kost ook onnodig veel geld. Daarvoor is nu een slimme oplossing: Een auto huren. En nee, daarvoor hoef je niet meer naar een verhuurbedrijf. Alles wat je nodig hebt is een app. Daarmee kun je een auto voor een uurtje of voor een hele dag huren, afhankelijk van wat je op die dag nodig hebt en nadat je de auto weer op zijn plekje hebt gezet, heb je er geen omkijken meer na. Dus misschien is het volgende wel iets voor jou.

Auto huren in de stad

Google op auto huren in een willekeurige stad bijvoorbeeld auto huren Den Haag of auto huren Haarlem en je ziet meteen de mogelijkheden. In een stad als Den Haag vind je maar liefst 190 deelauto’s. Dus er stat er altijd eentje in jouw buurt die je kunt huren. In een kleinere stad als Haarlem staan er 55. Meer dan genoeg. Je kunt de auto al lang van te voren reserveren of pas een half uurtje van te voren, dus je hebt alle vrijheid en flexibiliteit. Daarnaast heb je geen zorgen meer over het onderhoud van je auto, de belastingen en de verzekeringen. Zeker als je je auto niet intensief gebruikt, kan deze manier van vervoeren je heel veel geld opleveren. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu want als we met z’n allen alleen een auto gaan huren als we hem echt nodig hebben, zullen er minder auto’s op straat zijn.

Zo werkt het

Maar hoe werkt het dan? Het is echt heel eenvoudig: Je meldt je eerst aan, daarna reserveer je de auto op het door jou gewenste tijdstip. Vervolgens open je de auto met de app, pakt de boordcomputer uit het dashboardkastje en voer je de pincode in. Dan heb je de sleutel in handen en kun je wegrijden. Heb je de auto niet meer nodig, dan zet je hem op zijn eigen vaste locatie, zet de sleutel terug in de boordcomputer en sluit je weer af met de app. Een kind kan de was doen. Dus probeer het eens uit!