Operational lease wordt steeds populairder als optie voor het rijden van een nieuwe auto. In dit artikel bespreken we wat operational lease precies is, hoe het werkt en wat de vele voordelen zijn die het biedt ten opzichte van andere leasevormen en het kopen van een auto.

Wat is operational lease en hoe werkt het?

Operational lease is een vorm van leasen waarbij je als leaserijder voor een vast bedrag per maand een auto rijdt. Hierbij neemt de leasemaatschappij alle zorgen en kosten op zich, zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij en kun je eventueel een nieuw leasecontract afsluiten. Operational lease wordt vaak gezien als een vorm van huren, waarbij je geen eigenaar wordt van de auto.

In deze lease.auto vorm betaal je alleen voor het gebruik van de auto en hoef je je geen zorgen te maken over de afschrijving, onderhoudskosten of andere bijkomende kosten. Dit maakt operational lease erg aantrekkelijk voor zowel particulieren als zakelijke rijders.

Verschil tussen operational lease en financial lease

Het grootste verschil tussen operational lease en financial lease is wie er verantwoordelijk is voor de kosten en het beheer van de auto. Bij operational lease ligt dit bij de leasemaatschappij, terwijl je bij financial lease zelf verantwoordelijk bent voor onder andere het onderhoud en de verzekering. Bij financial lease word je na afloop van het contract ook eigenaar van de auto, terwijl dit bij operational lease niet het geval is.

De financiële voordelen van operational lease

Een van de grootste voordelen van operational lease is het financiële aspect. Je weet precies waar je aan toe bent qua kosten en komt niet voor verrassingen te staan. Dit kan zowel voor particulieren als voor bedrijven een groot voordeel zijn.

Vaste maandelijkse kosten en geen onverwachte uitgaven

Met operational lease betaal je een vast bedrag per maand voor het rijden van de auto. Dit bedrag is inclusief alle bijkomende kosten, zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Hierdoor heb je geen onverwachte uitgaven en kun je eenvoudig budgetteren. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de afschrijving van de auto, aangezien dit voor rekening van de leasemaatschappij komt.

Extra gemak en service bij operational lease

Naast de financiële voordelen biedt operational lease ook extra gemak en service. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over het regelen van zaken zoals onderhoud en verzekeringen, aangezien dit allemaal wordt geregeld door de leasemaatschappij.

Onderhoud, verzekering en pechhulp inbegrepen

Bij operational lease zitten zaken zoals onderhoud, verzekering en pechhulp inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het plannen en betalen van onderhoudsbeurten, het afsluiten van een verzekering of het regelen van pechhulp. Dit wordt allemaal voor je geregeld door de leasemaatschappij, waardoor je zorgeloos kunt genieten van je nieuwe auto.

Operational lease is dus een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een zorgeloze manier om in een nieuwe auto te rijden. Met de vele voordelen op het gebied van financiën, gemak en service is het een aantrekkelijke optie voor zowel particulieren als zakelijke rijders.